Grand Theatre

Adres:Grote Markt 35, Groningen
Website:www.grandtheatregroningen.nl

Het Grand Theatre heeft een mooie sfeervolle zaal. De STAG heeft hier meerdere keren prachtige salons met live-muziek georganiseerd. Hoogtepunten waren o.a. de salon met het orkest Veritango en dansoptredens van iedereen die in Groningen les heeft gegeven, de onvergetelijke salon met Orquesta Beba Pugliese en natuurlijk de jubileumsalons met Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue. Grote, houten dansvloer.

Pictura

Het Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen is eenmaal onze gastheer geweest voor een salon, maar we komen graag nog eens terug. De prachtige historische locatie in het centrum van de stad herbergt een mooie galerie met een  fijn dansbare houten vloer! Samen met een buitengewoon gastvrije ontvangst door beheerder Albert Jans heeft de STAG en haar dansers een heerlijke salon beleefd.

Zie voor meer informatie en foto's van dit prive genootschap dat al meer dan 100 jaar de kunst in Groningen ondersteunt, haar website www.pictura-groningen.nl.

 

Ocho de Mayo

Adres:Hoekstraat 42, Groningen

Och de Mayo maakt deel uit van Pakhuis Hamburg. Het dateert uit 1714 gebouwd en lijkt sterk op het jongere, naastgelegen Pakhuis Amsterdam. Het pand heeft twee verdiepingen en een zolder, onder een zadeldak, met in de top een trijshuisje. Aan weerszijden van de hijsluiken zijn halfronde lichtvensters aangebracht. In de voorgevel aan de rechterzijde een aparte toegangsdeur, waarboven een ovaal raam. Het pakhuis is een rijksmonument.

Ocho de Mayo bestaat als danslokaal meer dan 20 jaar en is het thuishonk van de Argentijnse Tango in Groningen. Elke vrijdag (uitzonderingen daargelaten) is er vanaf 9 uur ’s avonds een gezellige ontspannen salon, georganiseerd door de STAG. Typerend is de warme Latijns-Amerikaanse atmosfeer, de prachtige houten dansvloer en de gezellige bar. Er is parkeergelegenheid op loopafstand (langs het water en op de Ossenmarkt).

De Bovenkamer (in de watertoren)

De Bovenkamer van Groningen is de nieuwe naam voor de gerenoveerde, monumentale Watertoren Noord in Groningen. Na de verbouwing biedt de Bovenkamer van Groningen nu een locatie voor bijeenkomsten op hoog niveau. Een prachtige plek voor zakelijke, feestelijke en creatieve bijeenkomsten.

Het voormalige waterreservoir bevat nu, in plaats van één miljoen liter water, een lounge, auditorium en expositieruimte met bar. Of het nu gaat om een vergadering, familiefeest, voorstelling of expositie: de Bovenkamer van Groningen biedt ruimte aan één miljoen nieuwe ideeën. Grote, ronde dansvloer.